Waarom merkbanden?

Autobanden bestaan in allerlei soorten en maten. Toch raden bijna alle garages merkbanden aan. Maar waarom is het eigenlijk beter om merk autobanden te kopen? Wat is het verschil tussen de goedkopere banden en de merkbanden? Is dit verschil groot genoeg om ook daadwerkelijk voor merkbanden te gaan?

Allereerst zijn merkbanden heel betrouwbaar. Je weet vaak precies hoe zij functioneren en je kunt ervaringen van andere mensen lezen. Ook weet je dat deze zijn gecontroleerd op hun functioneren. Bij banden zonder merk weet je dit meestal niet. Het kan daardoor voorkomen dat je autobanden krijgt met een heel slecht profiel, etc. Hierdoor verslijt je ze niet alleen sneller, maar verbruiken ze ook enorm veel brandstof.

Daarnaast zijn merkbanden meer gericht op milieuvriendelijkheid. Met de aankoop van een autoband van een specifiek bekend merk zal je niet voor enorme verassingen komen te staan bij je tankstation. Niet goed functionerende banden onderscheiden zich vaak doordat je benzine opeens heel snel verdwijnt! Ook kan het rolvermogen van de banden niet goed zijn.

Natuurlijk zijn er ook altijd autobanden, zonder specifiek merk, die wel goed functioneren. Het is echter nog steeds af te raden om zomaar in het wilde weg voor deze banden te gaan. Ze kunnen wel goedkoper zijn, maar op langer termijn zullen zij je veel meer gaan kosten! Denk hierbij ook aan de levensduur. Deze banden zullen veel sneller slijten dan merkbanden. Hierdoor moet je al snel nieuwe aanschaffen, wat het financiƫle verschil gelijk teniet doet!

Delen = slim!Share on StumbleUponTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Buffer this page