Sportbanden en Banden voor SUV’s

Naast de zomerbanden, winterbanden en all-weatherbanden, zijn er natuurlijk nog veel meer soorten banden. Banden die ook regelmatig aan automobilisten worden verkocht, zijn autobanden voor sportieve auto’s en banden voor terreinwagens, oftewel SUV’s of 4×4’s. De kenmerken van deze specifieke banden leggen we hieronder aan je uit.

Sportbanden

Sportbanden zijn banden die worden gemaakt voor hoge snelheden. Daarvoor is het uitermate belangrijk dat ze goed op de weg liggen. Want als je hard door de bocht gaat, dan wil je er natuurlijk niet uitvliegen!

Verder moeten sportbanden ontzettend goed kunnen remmen. Het is een natuurkundige wet dat hoe harder je gaat, hoe langer je remweg is. Maar voor de veiligheid in een auto moet je juist snel stil kunnen staan. Daarom zijn sportbanden gemaakt van een sterke soort rubber die niet snel slijt.

Natuurlijk zijn deze sportieve banden niet nodig wanneer je gewoon door de stad rijdt. Maar voor een ritje over een circuit zijn ze ideaal.

Banden voor SUV’s

Banden voor SUV’s zijn veel groter dan banden voor normale auto’s. Want SUV’s zijn natuurlijk ook veel hoger dan normale auto’s. SUV’s zijn speciaal bedoeld om over terrein te rijden waar je met een normale auto niet overheen kunt rijden. Bijvoorbeeld een weiland of een zanderig of heuvelachtig terrein met stenen. De banden zijn daarom heel sterk, want ze mogen niet snel lek gaan.

Ook moeten ze goed een zware auto kunnen tillen. De besturing van een SUV is hierdoor wel een stuk logger dan de besturing van een normale auto. Maar daar staat tegenover dat ze bijna alles aankunnen.
Het grove profiel werkt hier ook aan mee. De banden voor terreinwagens houden ook grip op terreinen waar geen wegdek is dat grip biedt. Je glijdt dus niet zomaar van een heuvel af.

Om deze reden is hard over de snelweg rijden met deze banden dan weer niet goed mogelijk. Daarvoor kun je beter een normale auto met zomerbanden of een sportauto met sportbanden voor gebruiken.

Delen = slim!Share on StumbleUponTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Buffer this page