Met de auto op vakantie

Op pad met je eigen vervoermiddel biedt ontzettend veel voordelen. Zo kun je veel meer spullen meenemen dan wanneer je gaat vliegen. En je hoeft niet meer met veel vreemden in een trage bus, of lang wachten op een trein die maar soms of op onhandige tijden gaat.

Op vakantie met de auto geeft ontzettend veel vrijheid. Je kies je eigen route en je kunt pauzeren waar en wanneer je maar wilt. Even genieten van een mooi uitzicht? Mooie plek gevonden om te lunchen? Een van de kinderen moet heel nodig plassen? Geen probleem! Dan zet je de auto gewoon even stil.

En wat nog wel een van de grootste voordelen is: met de eigen auto is het veel gemakkelijker om in de meer afgelegen gebieden te komen. Zo word je ook niet meer beperkt tot de toeristische gebieden. En hoe heerlijk is het om met je eigen auto de bergen te bedwingen! Zie jij je daar al rijden? Maar… bereid je wel goed voor!

Controle van je auto en banden

Voordat je op pad gaat is het wel belangrijk je goed voor te bereiden. Zo is het noodzakelijk je voor te bereiden op verschillende en onvoorziene weersomstandigheden. Ga je de bergen in, dan weet je niet altijd zeker wat voor weer je gaat krijgen. Hoog in de bergen sneeuwt het vaak en is het meestal behoorlijk koud, ook in de zomer. Daarvoor moet je dus met de juiste banden op pad gaan.

Ga je de bergen in voor wintersport? Dan is het in veel landen ook verplicht om sneeuwkettingen mee te nemen. Laat je altijd goed informeren over de verplichtingen in de verschillende landen.
Verder is het natuurlijk altijd belangrijk je auto goed na te kijken voordat je lang onderweg gaat. Wat betreft de banden zijn het juiste type en een goede bandenspanning cruciaal. Maar ook je auto zelf heeft wel wat aandacht nodig.

Heb je de olie bijgevuld? Zijn de remmen nog in optimale conditie? Klinkt je motor nog helemaal gezond? Is je auto APK gekeurd? En is je gereedschap compleet? Vergeet niet dat in veel landen een gevarendriehoek en gevarenvest verplicht is, wanneer je (we hopen het natuurlijk niet) met pech langs de weg komt te staan. Vergeet ook niet een reservewiel mee te nemen, zeker niet als je naar verlaten gebieden trekt. Je vindt hier een instructie hoe je een band kan vervangen.

Nog een paar tips

Tot slot is het belangrijkste dat je je nooit laat verrassen. Informeer je van te voren goed over het weer dat je kunt krijgen. Neem daarbij geen risico’s, want veiligheid is altijd het belangrijkste. Vergeet nooit een goede verzekering af te sluiten voor je avontuur in het buitenland en neem altijd een goede wegenkaart mee.

Wij wensen je veel plezier!!

Delen = slim!Share on StumbleUponTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Buffer this page