De beste autobanden

Autobanden zijn essentieel voor een prettige en veilige rijervaring. Dat weet iedereen die regelmatig de weg opgaat. Zo hangen bijvoorbeeld de bestuurbaarheid en de acceleratie van je auto ervan af. Plus dat goede banden voor een zo kort mogelijke remweg zorgen. Daarom doet ook een belangrijke organisatie voor weggebruikers als de ANWB jaarlijks ook testen om de beste banden aan jou aan te bevelen. Hieronder sommen wij kort de conclusies van de ANWB op. Je vindt daarnaast ook de links naar hun webpagina’s, om zelf nog verder op onderzoek uit te gaan.

De aanbevelingen van de ANWB voor zomerbanden

De ANWB heeft in 2010 een ruime selectie zomerbanden getest. Hier zaten een hoop goede banden tussen, van topmerken zoals Pirelli en Dunlop. Maar ook zaten er een hoop slechte banden tussen, vaak afkomstig van de Chinese markt. Ook de ANWB concludeert dat er in het goedkopere segment behoorlijk goede banden te vinden zijn. Maar ook slechte. Laat je daarom altijd goed informeren over de kwaliteit van de banden die je koopt.

De top zomerbanden volgens de ANWB

De ANWB heeft twee bandenmaten getest, namelijk de kleinere 185/65 R 15 en de grotere 225/45 R 17. Deze grotere maat wordt ook wel aangemerkt als een sportband. In beide categorieën heeft de ANWB 5 keer het oordeel ‘goed en zeer aan te raden’ uitgedeeld.

Voor de kleinere band gaat het om de volgende merken: Premiummerken Pirelli, Continental en Dunlop & goedkopere alternatieven Nokian en Uniroyal.
Voor de grotere band gaat het om de volgende topmerken: Pirelli, Dunlop, Continental, Michelin en Bridgestone.
Realiseer je hierbij goed dat de ANWB ook een aantal keer het oordeel ‘aan te raden’ heeft gegeven. Afhankelijk van het gebruik van jouw auto zijn die banden ook te overwegen, hoewel de beste band natuurlijk wel de veiligste is. Er zijn slechts een aantal banden die de ANWB door zijn test afraadt, met name door de slechte prestaties op nat wegdek.

Lees hier alle conclusies van de ANWB zomerbandentest 2010:
http://www.anwb.nl/auto/dagelijks-rijden/tests,/zomerbanden/Test-zomerbanden-2010.html

Delen = slim!Share on StumbleUponTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Buffer this page