De beste zomerbanden vergelijken

Juist de winterperiode is perfect om alvast zomerbanden te gaan vergelijken. Je hebt er niet alleen alle tijd voor, maar er worden ook opnieuw testjes gedaan met verschillende zomerbanden. Zo weet je precies welke band je aan moet schaffen als de tijd daar is.

Waarom zomerbanden aanschaffen?

In de winter schaf je winterbanden aan om meer grip op de weg te hebben bij gladheid en natte wegen. Maar waarom zijn zomerbanden dan nodig? Winterbanden zijn perfect voor lage temperaturen. Bij hoge temperaturen schiet hun werking echter tekort. Zomerbanden zijn dan ook speciaal ontwikkelt om bestand te zijn tegen hoge temperaturen. Je wisselt de banden dan ook als de temperaturen weer omhoog gaan. Dit gebeurt meestal in de lenteperiode.

Zomerbanden hebben veel voordelen. Zo komt het ten goede aan de remweg van de auto. Ook het brandstofverbruik van de meeste auto’s gaat omlaag als ze rijden op zomerbanden. Zomerbanden zorgen voor meer stabiliteit en rijcomfort tijdens de warmere periodes in ons land.

Zomerbanden vergelijken

Tegenwoordig bestaan er ontzettend veel zomerbanden. Hoe weet je dan welke de juiste is? De consumentenbond heeft in 2012 de beste zomerbanden vergeleken. Ze hebben o.a. gelet op de prestaties op een nat wegdek, de bandenweerstand, rolweerstand en het energielabel. Onder de geteste zomerbanden vallen de banden met maat 165/70 R14 en maat 205/55 R16V.

Het resultaat van deze testen zijn als volgt:

In de 165-groep won de Continental ContiEcoContact 5 met glans. Deze kreeg de titels ‘Beste uit de Test’ én ‘Beste Koop’ toegewezen. Ze scoorden maximaal op het gebied van rolweerstand en slijtvastigheid.

In de 205-groep won de GoodYear OptiGrip en kreeg dezelfde titels toegewezen.

Hoe weet ik wat mijn bandenmaat is?

Je kunt de bandenmaat vinden op de autoband. Deze hangt namelijk af van het type auto waarin je rijdt. Vind je het toch moeilijk om het af te lezen? Ga dan naar één van de garages bij jou in de buurt en vraag hun om advies!

Delen = slim!Share on StumbleUponTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Buffer this page