Banden online of bij de dealer?

mature-283844_640Veel mensen twijfelen waar ze beter aan doen: goedkoop banden online bestellen? Of minder goedkoop maar met meer zekerheid je banden bij de dealer bestellen? De consumentenbond heeft aangetoond dat het loont om je banden online te bestellen.

 
Online banden bestellen loont volgens de Consumentenbond

Volgens de Consumentenbond kunnen consumenten wel 40% aan kosten besparen wanneer ze online hun autobanden bestellen. Dit hebben ze berekend aan de hand van een prijspeiling voor de Consumentengids van november 2013 waarbij voor 120 banden de prijzen van de leveranciers zijn vergeleken. Wanneer dealers met een actiekorting komen, dan is de prijs maximaal gelijk aan die van de meeste online aanbieders.

Kijk uit met slechte banden

Als je besluit om je banden online te bestellen, dan is het aan te raden wel voor kwaliteitbanden te gaan. Er bestaan ook bandenleveranciers die zeer goedkope merkloze autobanden verkopen, maar de kwaliteit ervan is dan vaak stukken minder. Behalve dat deze banden stukken sneller slijten en u dus uiteindelijk minstens even duur uit bent, is de wegligging en het profiel van deze banden vaak een stuk minder goed. Rijdt u met deze banden in slechte weersomstandigheden, dan kan dit nog wel eens gevaarlijk zijn. Kies voor kwaliteit en dus veiligheid!

Zelf je banden monteren?

Wie helemaal goedkoop uit wil zijn zal zelf de handen uit de mouwen moeten steken. Hoewel het geen hogere wiskunde is om zelf je banden te monteren, is het uiteraard wel van groot belang dat het goed en zorgvuldig gebeurd. Je zult niet de eerste zijn die onderweg een van zijn banden verliest, met mogelijk alle gevolgen van dien. Voor de meeste mensen is het dan ook aan te raden om de banden te laten monteren. Veel bandenleveranciers hebben een contract met een montagebedrijf, waardoor u online meteen de banden kunt bestellen en een afspraak voor de montage vastlegt.

Waar kan ik het beste mijn banden kopen?

Online aanbieders kunnen vaak stunten met prijzen omdat ze flexibeler zijn in wat ze kunnen aanbieden. Het is daarom niet te zeggen waar je het beste en goedkoopste je banden aankoopt, want dit wisselt nogal eens. Het beste is daarom om banden vergelijkingssites te raadplegen, om zo te volgen waar de banden het voordeligst worden aangeboden. Houdt er wel rekening mee dat vergelijkingssites vaak maar een beperkt aantal aanbieders met elkaar vergelijken.

Delen = slim!Share on StumbleUponTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Buffer this page