Weet jij wat er allemaal komt kijken bij het afsluiten van een autolening?

Voor aankopen met een hoge aanschafprijs is het niet gek om een lening af te sluiten. Zo kunt u bijvoorbeeld een lening afsluiten bij het kopen van een huis, het verbouwen van uw huis of het kopen van een auto. Hierin zal duidelijk worden wat een autolening precies inhoud en welke voorwaarden hierbij komen kijken.

Waarom een autolening?

leningWanneer u een autolening afsluit, zult u moeten nadenken over de voorwaarden die hier bij komen kijken. Ook zal u moeten realiseren of het echt noodzakelijk is om de lening af te sluiten. Het kan namelijk zomaar zijn dat u de lening niet nodig heeft en binnen 3 jaar zelf een auto kan aanschaffen zonder een lening af te sluiten. Daarom is het voor u handig om een adviseur in de hand te nemen of éénmalig door een adviseur hiernaar laten kijken, zodat hij/zij een persoonlijk profiel voor u kunnen opstellen.

Een autolening is handig, omdat u zo uw gewenste auto op dit moment kunt aanschaffen en zeker wanneer u weet dat u het geleende bedrag in de toekomst met gemak terug kan betalen.

Vaak heeft u zelf al een duidelijk beeld van uw inkomsten en uitgaven per maand en kunt u een inschatting maken van de toekomstige premie per maand bij de lening.

Voorwaarden

De voorwaarden van een autolening zijn vaak prima te begrijpen. Allereerst moet u weten welk bedrag u wilt gaan lenen.

Een lening van €5000,- zal een hoger rentepercentage hebben dan een lening van €25000,-. Bij de lening van 5000 euro zal het rentepercentage tussen de 8 % en 9% liggen tegenover de 6,5% tot 7,5% bij de lening van 25000 euro. Ook zal het rentepercentage minder zijn wanneer u kiest voor de aanschaf van een groene auto. De aanbieders van de autoleningen zijn dus geïnteresseerd in het verstrekken van een lening voor duurzame goederen.

Het rentebedrag is altijd op jaarbasis vastgesteld en kan niet maandelijks veranderen. Ook is het extra aflossen in de meeste gevallen mogelijk en zal hier niet een boete opkomen voor het mislopen van de rente. De looptijd is vaak ook samen met de verstrekker van de lening te bepalen, naar uw eigen wensen en voorkeuren.

Delen = slim!Share on StumbleUponTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Buffer this page