Herfst: autobanden wisselen!

De herfst: de perfecte tijd om de banden te wisselen. Bijna ongemerkt wordt de zomer van haar troon gestoten. Langzaam beginnen de ochtenden en avonden donkerder te worden en ook het kwik zakt steeds verder naar beneden. Kortom: het is herfst. Veel mensen zullen er niet direct aan denken dat de herfst ook gevaren met zich meebrengt in het verkeer. Toch is dit daadwerkelijk zo. Denk bijvoorbeeld aan de gladde bladeren op het natte wegdek. Een gevaar zit in een klein hoekje! Om wegglijden van je autobanden te voorkomen is het aan te raden om je zomerbanden om te wisselen voor de winterbanden.

Zullen mijn winterbanden niet slijten als ik ze nu al ga gebruiken?

De winterbanden van tegenwoordig zijn niet alleen prima bestendig tegen winterse omstandigheden, maar zijn ook steeds meer ingesteld voor de Nederlandse herfst. De nieuwe winterbanden zorgen voor een betere grip bij regenachtige omstandigheden en zijn erg duurzaam ingesteld.

Het is daarom geen probleem om de nieuwste winterbanden uit de kast te halen en deze voor uw banden om te wisselen. Integendeel zelfs. De herfst is de perfecte tijd om de banden om te ruilen. De meeste mensen komen er pas met de eerste sneeuwval achter dat ze nog steeds geen winterbanden hebben. Dat is natuurlijk veels te laat. Hierdoor slijten je zomerbanden niet alleen heel snel, maar is je veiligheid ook op de proef gesteld.

Wanneer weet ik dat ik mijn banden om moet wisselen?

Er is een simpel trucje om te onthouden wanneer je je banden om moet wisselen. Als de wintertijd ingaat en de klok weer achteruit gaat, kan je ook je banden weer verwisselen. De herfst en de vroege lente worden ook wel als de perfecte tijd gezien als het gaat om banden verwisselen. Zodra de bladeren vallen, beginnen de gevaren op de weg. Zet de winter- en zomertijd dus standaard in je agenda!

Delen = slim!Share on StumbleUponTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Buffer this page