Auto verlagen, betere wegligging

Op deze website kun je van alles lezen over het belang van goede banden onder je auto. Zo zorgen autobanden met een diep genoeg profiel voor een goede grip op de weg. En wanneer je banden een goede bandenspanning hebben, wordt de wegligging van je auto gelijk een stuk beter.

Nog een andere manier om de wegligging van je auto te verbeteren, is om je auto een stukje te verlagen. Dat heeft dus niet met de banden van je auto te maken, maar draagt wel bij aan jouw veiligheid in het verkeer. Daarom leggen we je hier waarom het nuttig kan zijn als jij je auto verlaagt.

Verlagingsveren en verlagingsets

Wanneer je verlangingsveren gebruikt, kun je je auto probleemloos tot wel 40 millimeter verlagen. Hiervoor hoeven de schokdempers niet vervangen te worden. Daarnaast wordt de wegligging van je auto een behoorlijk stuk beter!

Wil je je auto nog lager krijgen, tot 60 millimeter, dan zul je een verlagings set moeten gebruiken. Hierbij monteer je ook kortere schokdempers op je auto, want de originele schokdempers zullen deze verlaging niet zomaar aankunnen. Bij een speciaalzaak en op internet zijn alle benodigde spullen om een auto te verlagen te koop. Het mooie is dat de prijs helemaal niet zo hoog is!

Alleen voor de looks? Of ook nuttig?

Op de vraag waarom je je auto zou verlagen, kan een dubbel antwoord gegeven worden. Je auto een paar centimeter verlagen draagt echt bij aan een betere wegligging, hoewel je wel moet opletten met alle drempels en andere obstakels in de wegen in Nederland.

Veel mensen verlagen hun auto echter voor de looks. Voor hen speelt een betere wegligging dan ook geen primaire rol. Een belangrijk punt is ook dat je auto teveel verlagen hem niet veiliger maakt. Een heel lage auto heeft wel een betere wegligging, maar minder comfort. Je krijgt een heel lage auto ook moeilijker uit een slip.

Zelf verlagingsveren monteren?

Als je er verstand van hebt, kun je proberen zelf verlagingsveren onder je auto monteren. Maar het is veiliger om het door experts te laten doen… Die hebben namelijk al het speciale gereedschap en de veer staat altijd onder hoge spanning.

Ga nooit de originele veren afzagen, want daarmee kom je niet door de APK keuring! Kijk ook uit wanneer je bredere autobanden onder je auto wilt en/of hebt. Hierdoor kan je auto net wat makkelijk aanlopen wanneer je hem verlaagt en dat is niet de bedoeling!

Alleen met de verlagingsveren werken kan sowieso een goed idee zijn. Hierdoor wordt je auto niet te stug en hoef je de schokdempers niet te vervangen. Zo is het niet te veel werk en ook niet te duur. Belangrijker is nog dat je rustig kunt uitproberen hoe het jou bevalt en hoe je auto op de verlaging reageert!

Delen = slim!Share on StumbleUponTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Buffer this page