All Weather Autobanden

Naast zomerbanden en winterbanden zijn er ook all-weatherbanden beschikbaar. Deze autobanden worden ook wel all-seasonbanden, of 4-seizoenenbanden genoemd. En de naam zegt het al: deze autobanden zouden voor het hele jaar door geschikt zijn. De all-weather autobanden zijn een handige mix tussen zomer- en winterbanden. Maar naast de voordelen zitten er ook nadelen aan. Nieuwe banden nodig? denk dan ook eens aan de All-weatherbanden.

De voordelen van all-weatherbanden

De all-weatherbanden functioneren beter dan zomerbanden in de winter & beter dan winterbanden in de zomer. Het rubber is namelijk een mix tussen het harde van de zomerbanden en het zachte van de winterbanden. De all-weatherbanden hebben dus een betere grip op het wegdek dan zomerbanden in de winter. Én ze slijten minder dan winterbanden in de zomer.

Een ander voordeel is dat je de banden niet twee keer per jaar hoeft te verwisselen. All-weatherbanden zijn het hele jaar door bruikbaar. Hierbij is het wel belangrijk dat de weersomstandigheden niet te extreem zijn. In principe zijn all-weatherbanden in Nederland een interessante optie. Want in Nederland hebben we maar weinig last van extreme sneeuwval. En doordat ons land heel plat is, heb je in Nederland zelf niet noodzakelijk behoefte aan autobanden die ook in besneeuwde bergen goed functioneren.

De nadelen van all-weatherbanden

Hoe handig all-weatherbanden ook kunnen zijn, uiteindelijk zijn zomerbanden in de zomer en winterbanden in de winter wel beter. Deze banden zijn namelijk precies voor deze seizoenen ontwikkeld.

Zomerbanden zijn het beste geschikt voor de zomer, omdat zij voor goede grip op de weg zorgen en niet hard slijten. All-weatherbanden zijn een stuk beter dan winterbanden in de zomer, maar slijten toch harder dan echte zomerbanden. Dat is toch zonde voor je portemonnee.

In de winter zorgen winterbanden duidelijk voor een betere grip dan all-weatherbanden. Uiteindelijk is dat het veiligste en voor extreme situaties ook noodzakelijk. Bijvoorbeeld wanneer het heel heftig sneeuwt, of wanneer je op wintersport gaat. Winterbanden hebben namelijk een veel betere grip op besneeuwde wegen dan all-weatherbanden. Hou daarom met de aanschaf van banden altijd goed rekening met waar je gaat rijden.

Uiteindelijk kunnen we concluderen dat all-weatherbanden voor Nederland zeker een optie zijn. De winter is hier immers niet zo hevig als in veel andere landen. In een zachte winter functioneren de all-weatherbanden optimaal. Ook hebben ze iets betere grip op natte wegdekken in de zomer. De aanschaf van all-weatherbanden is dus zeker het overwegen waard!

Delen = slim!Share on StumbleUponTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Buffer this page